Main page / Preklic naročila in odstop od pogodbe

Preklic naročila in odstop od pogodbe

Preklic naročila in odstop od pogodbe

Kupec lahko odstopi od pogodbe v roku 14 dni od prejema blaga ali zadnjega dela dobave, ne glede na način prevzema blaga ali izvedbo plačila. Namen tega roka je zagotoviti, da je kupec primerno seznanjen z naravo, značilnostmi in funkcionalnostjo blaga.

Možnost vrnitve izdelka v 14 dneh velja samo za prodajne pogodbe, ki so bile sklenjene s potrošnikom. V primeru prodaje osebe, ki je podjetnik in sklepa pogodbe v okviru svojega poslovanja, ta pravica ne nastane in izdelka ni mogoče vrniti v 14 dneh.

Kupec je upravičen do odstopa od pogodbe kadar koli pred dostavo blaga.

 

Kupec bo odstop od pogodbe prodajalcu poslal ali dajal v 14 dneh. Kupcu ni treba navesti razlog za odstop od pogodbe. Za lažje komuniciranje je priporočljivo, da v odstopu navedete datum nakupa ali številko pogodbe/potrdilo o prodaji, bančno povezavo in izbrano vrsto vračila blaga.

Prodajalec je dolžan vrniti kupcu znesek, ki v celoti ustreza ceni blaga in plačanemu stroškom njegove dostave v 14 dneh od odstopa od pogodbe na enak način kako je plačilo od kupca prejel. Če prodajalec ponuja več možnosti po določenem načinu dostave, je dolžan kupcu vrniti znesek najcenejšega od njih. Kupec mora najpozneje v istem časovnem okviru poslati ali oddati kupljeno blago prodajalcu. Blago je treba vrniti prodajalcu (ne na način poštne dostave – plačilo ob prevzemu), po možnosti v originalnem paketu, da ne kaže znakov obrabe ali poškodbe. Stroške vračila blaga plača kupec.
 
Prodajalec ni dolžan kupcu vrniti prejeti denar, preden kupec dostavi blago ali dokaže, da je bilo blago odpremljeno prodajalcu.

Če se vrnjeno blago poškodovane zaradi kršitve obveznosti kupca (blago je poškodovano, je preveč obraben ali je bil njegov del uporabljan), je prodajalec upravičen zahtevati znižanje vrednosti blaga in ga povrniti na povrnjeni znesek.

Izjeme: Pravico do odstopa od pogodbe ni mogoče uporabiti za pogodbe o dobavi blaga, ki so bilo odstranjeno iz zapečatenega paketa in jih ni mogoče vrniti iz higienskih razlogov. Te vključujejo, na primer, zobne ščetke, depilatorje, razorje in nekatere druge izdelke za nego telesa.

Predloga za odstop od pogodbe je na voljo tukaj.

Prosimo da pošiljate blago na naslednji naslov:

Františka Diviše 944/1, 104 00 Praha 10 - Uhříněves

 

Prodajalec ima pravico do odstopa od pogodbe kadar koli pred dostavo blaga, razen če je objektivno zmožen iz razlogov na strani tretjih oseb, kupcu dostaviti blago v razumnem roku in/ali če je se izkaže, da je kupec kršil predhodno sklenjeno pogodbo s prodajalcem.

Prodajalec tudi obvesti kupca, da pogodba ni sklenjena, če obstaja upravičen dvom o resnični identiteti kupca ali v primeru očitnih napak v sporočenih podatkih o blagu ali ceni.

Why with us

Nakupujete varno

Smo preverjeni kupec portala Ceneje.si in imamo dTest in APEK certifikat.

Mesta za osebni prevzem

Tudi svoje blago lahko prevzemate na mestih za osebni prevzem izbranega prevoznika.

Blago v lastnem skladišču

Na zalogi imamo 98% našega sortimenta in izdelki so pripravljeni na takojšnjo odpremo.

Brezplačni prevoz

Za kupo vseh digitalnih fotoaparatov in objektivov je prevoz na Češkem brezplačni.